Η Μετασχηματιστική Δύναμη των Χρωμάτων Vol.1

 

Κάθε χρώμα έχει τη δική του ενέργεια!

 

Τα χρώματα είναι μια από τις ισχυρότερες θεραπείες του Φενγκ Σούι και επίσης ένα από τα ευκολότερα μέσα στην εφαρμογή τους. Το να ‘ντύσετε’ ένα δωμάτιο σε κάποιο χρώμα μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε. Εάν θέλετε να επισύρετε την προσοχή σας στη μετασχηματιστική δύναμη του χρώματος, ελέγξτε την ακόλουθη περιγραφή των χρωμάτων, κατόπιν επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στα όνειρα, τις ελπίδες και τις επιθυμίες σας. 

Σήμερα θα μιλήσουμε για 2 χρώματα : το κόκκινο και το πράσινο

ΚOΚΚΙΝΟ

Συνδεμένο με το στοιχείο της φωτιάς, το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, του ενθουσιασμού αλλά και του θυμού. Είναι το πιο ορατό χρώμα, που προτρέπει τους θεατές  να σταματήσουν και να δώσουν προσοχή. Κόκκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε θέλετε μια ενεργειακή ώθηση. Εάν επιδιώκετε μια πιο πλούσια ερωτική ζωή μη βάψετε όμως ολόκληρη την κρεβατοκάμαρά σας κόκκινη γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην μπορέσετε να κλείσετε μάτι! Αντ' αυτού, χρωματίστε το δωμάτιο σας χρησιμοποιώντας ένα πιο γήινο χρώμα όπως το καφέ ή το σοκολατί και προσθέστε κόκκινο Βουργουνδίας σε λεπτομέρειες και πινελιές. Αποφύγετε το κόκκινο στις θέσεις που τις χτυπάει το φως του ήλιου ή κάποια άλλη πηγή φωτός. 

ΠΡΑΣΙΝΟ

Συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου και το πράσινο είναι το χρώμα της αύξησης. Η χρήση αυτού του χρώματος ενδείκνυται οπουδήποτε θέλετε να βιώσετε την έμπνευση, την περιπέτεια και την αλλαγή. Αυτό είναι ένα ιδανικό χρώμα για ένα δωμάτιο μελέτης ή για μια βιβλιοθήκη. Πρέπει επίσης να ενσωματώσετε πράσινο οπουδήποτε αισθάνεστε κολλημένοι ή στάσιμοι. Αποφύγετε το πράσινο εάν πρέπει να συγκεντρωθείτε για να λύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που έχετε. Πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από αυτό το χρώμα εάν κάνετε θεραπεία ή πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια, γιατί το πράσινο υποκινεί την αύξηση και πολλαπλασιάζει τις εστίες, όπως για παράδειγμα όταν υπάρχουν σε έναν άνθρωπο κατεστραμμένα κύτταρα το πράσινο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό τους.